نان صبحانه بیشتر باید خوشمزه باشد یا مقوی ؟
نان، یکی از قدیمی ترین غذاهایی
است که بشر آن را تهیه کرده است. قدمت تهیه و تولید نان به بیش از ۱۰۰۰
سال پیش بر می گردد؛ جایی که با ترکیب گندم و آب و پختن آن در تنور، نان به
وجود آمد. از انواع نان می توان به نان صبحانه که خود تنوع زیادی دارد، نان تست، نان جو، نان جو دوسر، نان باگت و غیره اشاره کرد.
نان و قلات، یکی از موارد اصلی حرم غذایی به حساب می آیند؛ همچنین در بسیار از کشور ها، نان یکی از غذا
های اصلی به حساب می آید. نان از پختن خمیری که از آرد و آب تشکیل شده
است، به وجود می آید. در بیشتر خمیر های نان نمک هم استفاده می شود؛ همچنین
برای تهیه برخی از نان ها، از روغن، مخمر و بعضی ادویه ها هم استفاده می
شود. به دلیل بالا بودن میزان گلوتون (باعث اسفنجی شدن نان می شود) در
بیشتر نان ها از آرد گندم استفاده می شود. از سوی دیگر در بعضی مواقع برای
تهیه نان، جو، جو دوسر و ذرت هم به تنهایی با آرد ترکیب شده و تشکیل یک نان
خوشمزه را می دهند.
نان ها به چند گروه اصلی تقسیم می شوند؛ از
گروه های اصلی نان ها می توان به نان سفید، نان قهوه ای، نان کامل، نان
جوانه گندم، نان قلات و نان تابون اشاره کرد. برای مثال نان کامل از آردی
تهیه می شود که دانه های گندم آن به صورت کامل (به همراه سبوس) باشد.
همچنین نان جوانه گندم همان نان با آ رد سفید است که به هنگام تهیه، به آن
پودر جوانه گندم اضافه می شود.